top of page

ویژه‌ی دانش‌جوهای کارنما

Kaarnamaa Logo L.png

درس‌گفتارهای کارنما

کارنما مجموعه‌ای از کلاس‌ها را درباره‌ی جنبه‌های نظری هنر و فرهنگ دیداری ارایه‌ می‌کند. همه‌ی کلاس‌ها به‌صورت آن‌لاین برگزار می‌شوند. 

سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲

ترم بهار ۱۴۰۳

آغاز ثبت‌نام: ۱۶ فروردین، ۴ آوریل

آغاز ترم: ۲۶ فروردین، ۱۴ آوریل

پذیرش به‌زودی به پایان می‌رسد.

Screenshot-2021-05-26-at-10.03.52 (1).jpg

بدن و سیاست در نظریه‌های

هنر اجرا 

نیوشا احمدی‌خو

 

آشنایی با برخی از نظریه‌ها و مفهوم‌های بنیادین پژوهش‌های اجرا در ارتباط با بدن و سیاست در سده‌ی بیستم

جمعه‌ها ساعت ۶ تا ۸ عصر به وقت ایران

شروع ترم: ۳۱ فروردین، ۱۹ آوریل

جزییات بیش‌تر 

PHOTO-2024-04-01-20-00-19.jpg

چالش‌های نمایش اثر

در عصر جهانی‌شدن

هلیا همدانی

 

تاریخ هنر از راه درک نمایشگاه‌های صد سالِ اخیر، از نقطه نظرِ ایدئولُژی فضای نمایش و چالش‌های هنرمندان برای تحولِ فضا

سه‌شنبه‌ها ساعت ۶ تا ۸ عصر به وقت ایران

شروع ترم: ۴ اُردی‌بهشت، ۲۳ آوریل

جزییات بیش‌تر 

TRN.jpg

تاریخ هنر مدرن در ایران

از سرکوب فرهنگی تا جهانی‌شدن

گروهی از پژوهش‌گرها

روایتی بنیادین، دقیق، و داده‌محور از تجربه‌ی هنر مدرن در فرهنگ ایران با هم‌کاری گروه گسترده‌ای از پژوهش‌گرها

شنبه‌ها ساعت ۶ تا ۸ عصر به وقت ایران

شروع ترم: ۱ اُردی‌بهشت، ۲۰ آوریل

جزییات بیش‌تر 

4 Rsit copy.jpg

هنر ویدیو و تکنولُژی تصویر

هنر ویدیو در عصر دیجیتال

حسین ایالتی

کاوشی بر تاریخ تکنولُژی‌های تصویر و ویدیو به‌مثابه‌ی یکی از مهم‌ترین فرم‌های بیان هنری معاصر از ابتدای سده‌ی بیستم تا امروز 

دوشنبه‌ها ساعت ۶ تا ۸ عصر به وقت ایران

شروع ترم: ۲۷ فروردین، ۱۵ آوریل

جزییات بیش‌تر 

MicrosoftTeams-image80ac1f67e8c1b42c1849cd83c130ff1ec0f4869b8f0c25f17783c80a65764e20.png

کارگاه آزاد نگارش، ویرایش، و نشر (کانون)

دبیرهای کارنما و پژوهش‌گرهای مهمان

کارگاه‌های پایه درباره‌ی جنبه‌های مختلفِ نوشتن درباره‌ی هنر چون نقد، مقاله‌ی تخصصی، متن نمایشگاه، و مانند آن‌ها.

آخرین جمعه‌ی هر ماه

 

جزییات بیش‌تر 
 

HTJ B24 Tasvire Shenasa copy.jpg

هنر، تن، امر جنسی

هنر و براندازی هویت جنسی

علی رضا صحاف زاده

درآمدی بر پیوندهای هنر با نظریه‌ی کوییر، پسافمینیسم، و مردپژوهشی، از چشم‌انداز فرهنگ امریکا در پایان سده‌ی بیستم

یک‌شنبه‌ها ساعت ۶ تا ۸ عصر به وقت ایران

شروع ترم: ۲۶ فروردین، ۱۴ آوریل

جزییات بیش‌تر 

شیوه‌ی برگزاری

شیوه‌ی ارایه

کلاس‌های کارنما به‌صورت آن‌لاین و از راه ویدیو کنفرانس (مایکروسافت تیمز) برپامی‌شوند. بیش‌تر کلاس‌ها، هفته‌ای یک‌بار و اغلب ساعت هفت عصر به‌وقت ایران آغاز می‌شوند. پس از یک سخن‌رانیِ یک ساعته، نیم‌ساعت از وقت کلاس به بخش سمینار، و نیم‌ساعت پایانی به بحث و گفت‌وگو درباره‌ی موضوع جلسه اختصاص دارد.  از همه‌ی دانش‌جوها انتظار می‌رود که در جریان برگزاری کلاس مشارکت فعال داشته باشند. 

پذیرش دانش جو

شما می‌توانید برای هر کلاس به‌صورت ترمی یا دوره‌ی کامل سالانه ثبت‌نام کنید. برای ثبت‌نام در ایران دو گزینه وجود دارد، از روی سایت یا از اَپ بانک‌تان. برای کسانی که در خارج از ایران زندگی می‌کنند نیز امکان پرداخت از راه پی‌پل، دبیت، و کردیت کارت هست. 

زمان برگزاری

تقویم آموزشی کارنما به شرح زیر است. کلاس‌ها به‌صورت دوره‌های یک‌ساله (سال تحصیلی)  و در قالب سه ترم اصلی و یک ترم تابستانی برگزار می‌شوند. هرچند دوره‌ها تکرارمی‌شوند اما محتوای کلاس‌های کارنما تکرار نمی‌شوند.

ترم پاییز 

ترم زمستان

ترم بهار |  آغاز ثبت‌نام ۱۶ فروردین ۱۴۰۳

ترم تابستان 

برای مطالعه‌ی شرایط شرکت در کلاس‌ها به این‌جا بروید.

درباره‌ی برنامه‌ی  آموزشی کارنما

یک چرخش آموزشی 

در دهه‌های گذشته، دگرگونی بزرگی در آموزش عالی رخ داده‌است و دانش دیگر تنها در نهادهایی سنتی چون دانشگاه تولید نمی‌شود. هرچند گرفتاری آموزش عالی در ایران، امری خاص این کشور است و نتیجه‌ی اخراج یا عدم‌ هم‌کاری با نیروهای متخصص، اما در سطح جهانی رفته‌رفته نهادهای مختلف آموزشیِ تجربه‌گرا نیز بخش نظرگیری از فرآوری اندیشه را برعهده گرفته‌اند. درس‌گفتارهای کارنما، بی‌آن‌که جاه‌طلبی جبران کاستی‌های نهاد آموزش در ایران را داشته‌ باشد، خود را هم‌گام با این چرخش آموزشی بزرگ در هنر جهانی‌شده‌ی امروز تعریف می‌کند.

دعوت به هم‌کاری

هم‌چون هر بخش دیگرِ کارنما، درهای این بخش نیز به روی آموزگارها باز است. اگر دوست دارید مجموعه‌ای از درس‌گفتارها را درباره‌ی نقد، تاریخ، و نظریه‌ی هنر در قالب یک ترم یا حتا یک‌ماه (چهار سخنرانی) ارایه‌کنید، ما با کمال میل آماده‌ایم، طرح درس شما را بخوانیم و با هم‌کاری با یک‌دیگر، درس‌گفتار مورد نظر را در اختیار دانش‌جوهای کارنما بگذاریم. برای شروع این فرآیند، شرح درس خود را (۴۰۰ واژه)، به‌هم‌راه نام هر سخنرانی (سرفصل‌ها) و شرح کوتاهی درباره‌ی هر یک، برای ما بفرستید. برای آشنایی بیش‌تر، فرستادن خودزندگی‌نامه‌ی کوتاه (۲۰۰ واژه) بسیار کمک‌کننده خواهدبود.

همه‌ی درس‌گفتارهای کارنما در قالب دسته‌بندهای کلی زیر ارایه‌می‌شوند. شما می‌توانید نزدیک‌ترین رده را برای ارایه‌ی درس‌گفتار خود انتخاب کنید اما لازم نیست نام کلاس شما صددرصد منطبق با عنوان‌های زیر باشد.

رده‌های آموزشی کارنما

پ: گرایش  

۱۱. تاریخ نقاشی، طراحی، چاپ
۱۲. تاریخ مجسمه و اینستالیشن
۱۳. تاریخ عکس
۱۴. تاریخ فیلم، ویدیو، انیمیشن 
۱۵. تاریخ اجرا، نمایش، رقص
۱۶. تاریخ هنر مفهوم‌گرا
۱۷. تاریخ هنر رسانه‌‌های دیجیتال
۱۸. تاریخ دیزاین (معماری، گرافیک، مد) 
۱۹. تاریخ هنرهای نادیداری (موسیقی، ادبیات، ...)

ت: میان‌رشته‌ای 

۲۰. تاریخ هنر و امر اجتماعی 
۲۱. تاریخ هنر و فرهنگ دیداری
۲۲. تاریخ هنر و امر جنسی
۲۳. تاریخ هنر و علم
۲۴. تاریخ هنر و قومیت
۲۵. تاریخ هنر و اقتصاد 
۲۶. تاریخ هنر و روان‌کاوی

الف: هسته

۱. تاریخ هنر اروپا و امریکا

۲. تاریخ هنر آسیا، امریکای لاتین، و آفریقا

۳. تاریخ هنر ایران

۴. تاریخ هنر سده‌ی ۲۱

۵. تاریخ هنر سده‌ی ۲۰

۶. تاریخ هنر سده‌ی ۱۹

۷. تاریخ هنر مدرن

ب: روش

۸. تاریخ نقد و تاریخ‌نگاری هنر

۹. تاریخ زیباشناسی و نظریه‌‌ی هنر

۱۰. تاریخ نهادی هنر

Kaarnamaa Back.jpg

درس‌گفتارها تازه‌ترین تلاش کارنما برای پاسخ‌دادن به نیازهای فکری و نظری هنر امروز ایران است. در این مجموعه کلاس‌ها، آموزگارهای کارنما می‌کوشند شماری از مهم‌ترین موضوع‌های تاریخ هنر مدرن و معاصر را در قالب درس‌گفتارهایی پایه‌ای و روش‌مند ارایه‌کنند. همه‌ی دوره‌ها با برنامه‌ی درسی به‌دقت طراحی‌شده، مجموعه‌ی کامل‌ مقاله‌ها و منابع، و در قالب ترکیبی از سخنرانی و سمینار ارایه‌می‌شوند. هدف نخستِ همه‌ی دوره‌ها آن است که شرکت‌کننده‌ها درکی درست و فراگیر از مبانی تاریخ و نظریه‌های هنر به‌دست بیاورند. 

امکان‌های  آموزش دیجیتال، بستری برای تماس  فراهم می‌کنند.

کارنما پدیده‌ای دیجیتال است و می‌کوشد از همه‌ی ابزارهای آن‌لاین سود ببرد تا مرزهای بین درون و بیرون را کم‌رنگ‌کند. به همین دلیل، شاید این نخستین بار باشد که کلاس‌های کارنما بدل به فضایی برای تماس دانش‌جوها، هنرجوها، و اندیش‌گرهای فارسی‌زبان در تمام دنیا می‌شوند. درس‌گفتارهای کارنما از تهران، لندن، و نیویرک ارایه شده و امکان ثبت‌نام و پذیرش برای همه در داخل و خارج از ایران وجود دارد. 

با ثبت‌نام در کلاس‌ها، همه‌ی دانش‌جوها به بایگانی کارنما، شامل صدها مقاله درباره‌ی جنبه‌های مختلف هنر مدرن و معاصر جهان دست‌رسی خواهند داشت.

یکی از مهم‌ترین هدف‌های کلاس‌های کارنما آموزش مبانی نظری و تاریخی هنر است اما درس‌گفتارها می‌توانند بخشی از محیط یا اکوسیستمی پژوهشی‌ تلقی شوند که هدف آن ایجاد دگرگونی ساختاری در نقد، نظریه، و تاریخ‌نگاری هنر ایران از راه پرورش حرفه‌ای کسانی‌ست که به اندیشیدن و نوشتن درباره‌ی هنر علاقه دارند.

کارنما یک اِکوسیستم فکری‌ درباره‌ی نقد، نظریه، و تاریخ هنر است.

گام نخست برای برخورد حرفه‌ای با  جنبه‌ی تئوریک هنر

از آن‌جا که کارنما پیش از هر چیز یک نهاد پژوهشی‌ در زمینه‌ی تاریخ و نظریه‌ی هنر امروز جهان است، می‌کوشیم امکان‌های زیر را برای علاقه‌مندها فراهم کنیم: 

در پایان دوره، امکان ادامه‌ی هم‌کاری با گروه از راه نشر نقد و مقاله‌های آکادمیک در فصل‌نامه، و یا ارایه‌ی مقاله در همایش‌های بخش گفتارها وجود دارد. 

آموزگارهای کارنما می‌کوشند درصورت امکان، از راه ایجاد پیوند بین دانش‌جوها با هنرمندها، نویسنده‌ها، کتاب‌خانه‌ها، و دیگر نهادهای هنری، زمینه‌ی رشد حرفه‌ای آن‌ها را فراهم کنند. 

شرح درس‌ها

AMZ-TRN

تاریخ هنر ایران

تاریخ هنر مدرن در ایران پس از ۱۳۵۷

هنر ارشادی، جهانی‌شدن، و سرکشی‌ هنری

گروهی از پژوهش‌گرها 

ترم بهار: شنبه‌ها ساعت ۶ تا ۸ عصر به وقت ایران

شروع ترم: شنبه ۱ اُردی‌بهشت، ۲۰ آوریل

در پی تغییر ساختار سیاسی کشور و سقوط پادشاهی مشروطه پس از بهمن ۵۷، هنر ایران دست‌خوش دگرگونی‌های گسترده شد که بسیاری از آن‌ها تا امروز ادامه دارند. درک این دگرگونی‌ها در کانون درس‌گفتاری از کارنما در بهار ۱۴۰۳ است. درس‌گفتار «تاریخ هنر مدرن در ایران» می‌کوشد با هم‌کاریِ پژوهش‌گرهای متخصص در زمینه‌‌ی فکری خود، تصویری دقیق از سرشت و آسیب‌شناسی‌های این بازه‌ی زمانی ارایه‌ دهد. در این ترم، بر مفهوم‌هایی تمرکز می‌کنیم که به‌ ما برای شناخت و صورت‌بندی دقیق‌تر این دوران کمک‌می‌کنند؛ مفهوم‌هایی چون جهان‌گری، جنوب جهانی، پراکنش قومی، بازار، و صنعت هنر. دوره را با جلسه‌ای متمرکز بر جنبش «زن، زندگی، آزادی» و تاثیر آن بر صحنه‌ی هنر و فرهنگ ایران به سرانجام می‌رسانیم و در آن بنیان رویارویی‌ میان نیروهای پیش‌رو و محافظه‌کار، و پیوستار خاکستری بین آن‌ها را در صحنه‌ی هنری، روشن‌فکری، دانش‌جویی، و دیگر میدان‌های فرهنگی ایران وامی‌کاویم.

 

افزون بر گروه آموزشی کارنما، رها خادمی، میلاد رستمی، حسین ایالتی، و علی رضا صحاف زاده، شماری از پژوهش‌گرها، تاریخ‌نگارها، و اندیش‌گرهای هنر ایران چون نیوشا احمدی‌خو، لیلی ادیب‌فر، مازیار اسلامی، بابک افشار، عباس امانت، سوسن بابایی، فائقه بقراطی، کاوه رفیعی، ساغر صادقیان، محمدرضا میرزایی، نوید نادری، نیکو ناطقیان، صالح نجفی، میترا هاشمی در میان دیگران، در جریان این دوره‌ی سه‌ترمی به ارایه‌ی درس‌گفتاری در زمینه‌ی تخصص‌ خود پرداخته‌اند.

AMZ-BSA

تاریخ اجرا، نمایش، رقص 

بدن و سیاست در نظریه‌های هنر اجرا 

نیوشا احمدی‌خو

جمعه‌ها ساعت ۶ عصر به وقت ایران 

شروع ثبت‌نام: ۱۶ فروردین ۱۴۰۳، ۴ آوریل ۲۰۲۴ 

شروع ترم: ۳۱ فروردین ۱۴۰۳، ۱۹آوریل ۲۰۲۴ 

 

هدف اصلی این مجموعه درس‌گفتار، فراهم‌آوردن زمینه‌ی آشنایی با برخی از نظریه‌ها و مفهوم‌های بنیادین و نیزسویه‌های تازه‌ی پژوهش‌های اجرا در ارتباط با بدن و سیاست است. در این ترم به مفهوم‌هایی چون اجرای رادیکال در اروپا و امریکا، اجرا در فضای شهری، تاتر و رقص آوانگارد توجه می‌کنیم. 

 

پژوهش‌های اجرا زمینه‌ای ترارشته‌ای‌ست که از اجرا (پرفُرمنس) در جای‌گاه چارچوبی برای مطالعه‌ی شیوه‌های بودن در جهان بهره‌می‌برد. پژوهش‌های اجرا به‌مثابه‌ی رشته‌ای خودپاینده در دهه‌ی ۷۰ و ۸۰ میلادی و بر پایه‌ی کار پژوهش‌گرهایی چون ریچارد شِکنر، مایکل کِربی و دایانا تیلر بنیان‌نهاده‌شد. این رشته از نظریه‌ها و روش‌های هنرهای نمایشی، انسان‌شناسی، جامعه‌شناسی، نظریه‌ی ادبی، فلسفه، علوم سیاسی، پژوهش‌های فرهنگی، جنسیت، و نژاد بهره‌می‌برد. 

 

 در طول ترم از متن‌های کانونی هم‌پیوند با این شاخه برای فراهم‌کردن زمینه‌ی آشنایی با کار پژوهش‌گرهای اصلیِ پژوهش‌های اجرا سود خواهیم‌برد. ممکن است برخی از این متن‌ها برای شما آشنا و برخی به‌تمامی تازه باشند یا به شیوه‌ای نو خوانده‌شوند. امید من این است که دوره چون فراخوانی شما را به واسازی و فهم اجرا به‌مثابه‌ی لنزی برای دریافتِ پدیده‌های سیاسی و اجتماعی تشویق کند. 

 

در طول ترم، فرم‌های گوناگون اجرا از جمله تئاتر، رقص، آیین‌، و کنش‌های زندگی روزمره را با هدف تحلیل سازوکار انتقال احساسات توسط اجرا و تأثیرشان بر شکل‌گیری هویت بررسی می‌کنیم. هم‌چنین، می‌کوشیم عامل‌های فرهنگی، تاریخی و میدان‌های قدرت که بر پرفرمنس‌ها تأثیر می‌گذارند را نیز بررسی کنیم. این درس‌گفتارها شما را به مشارکت کنش‌مندانه، اندیشه‌ی انتقادی و درگیری آفرینش‌گرانه فرامی‌خواند. این مجموعه درس‌گفتارِ آن‌لاین، در ۸ جلسه و در روزهای جمعه ساعت ۶ عصر به‌وقت ایران برگزار می‌شود. 

 

درباره‌ی آموزگار:

نیوشا احمدی‌خو، هنرمند و پژوهش‌گر اجرا، و ساکن نیویُرک است. او دانش‌آموخته‌ی کارشناسی ارشد رشته‌ی «پژوهش‌های اجرا» از دانشگاه نیویُرک «اِن‌وای‌یو» در سال ۲۰۱۷ میلادی است. او بر زمینه‌هایی چون هویت و نژاد متمرکز است.  

AMZ-NAJ

تاریخ نهادی هنر 

چالش‌های نمایش اثر در عصر جهانی‌شدن:  

نگاهی به تحولات فضای نمایش در صد سال اخیر 

هلیا همدانی

 

سه‌شنبه‌ها ساعت ۶ عصر به وقت ایران 

شروع ثبت‌نام: ۱۶ فروردین ۱۴۰۳، ۴ آوریل ۲۰۲۴ 

شروع ترم: ۴ اُردی‌بهشت ۱۴۰۳، ۲۳ آوریل ۲۰۲۴ 

 

در این مجموعه درس‌گفتار، تاریخ هنر را از راه روایت‌هایی از نمایشگاه‌های صد سالِ اخیر، از نقطه نظرِ ایدئولُژی فضای نمایش و چالش‌های هنرمندان برای تحولِ این فضا بررسی می‌کنیم. کارهای هنری در چه فضاهایی به نمایش گذاشته می‌شوند؟ زمانی که اثری به نمایش در می‌آید چه مسیری را از سر می‌گذراند؟ چه کسی کار برنامه‌ریزی فضای نمایش را برعهده دارد؟ رابطه‌ی کارهای هنری با فضای نمایش و بافتار اجتماعی و جغرافیایی-سیاسی آن‌ها چیست؟ هدفِ اصلی این دوره بررسیِ برخی از مفاهیم کلیدی در تاریخ هنر امروز به مددِ روابط درهم‌تنیده‌ی کارها، جغرافیا و فضای نمایش است.  

  

در این مجموعه‌ درس‌گفتار، از سالن‌های انباشته‌ی سده‌ی نوزدهمیِ فرانسه به سوی نمایشگاه‌ها و رخ‌دادهایی حرکت می‌کنیم که تولدِ فضای موسوم به «مکعب سفید» را طرح‌ریزی کردند. سپس در گذر از به چالش کشیدنِ مکعب سفید به تحولاتِ جغرافیای جهانی در نمایشِ آثار می‌پردازیم تا علاوه بر نمایشگاه‌های منفرد به نمونه‌هایی از جشن‌واره‌ها و دوسالانه‌های جهانی اشاره کنیم. از آن‌جا که بخش اصلی مثال‌های این ترم به آثار غربی می‌پردازند، در آغاز درس‌گفتار از شرکت‌کننده‌ها خواسته می‌شود تا به صورت فردی یا گروهی، پژوهشی درباره‌ی یک کارنمای گروهی از هنرمندان ایرانی در صد سال اخیر را انتخاب کنند و پژوهش خود را با کلاس به اشتراک بگذارند تا درمورد ساز وکارِ فضای نمایش در جغرافیای ایران تامل کنیم. این مجموعه درس‌گفتارِ آن‌لاین، در ۸ جلسه و در روزهای سه‌شنبه ساعت ۶ عصر به‌وقت ایران برگزار می‌شود.

 

درباره‌ی آموزگار:

هلیا همدانی مورخ و پژوهش‌گر هنر و کیوریتر است که در تهران و رُم کار می‌کند. او دانش‌آموخته‌ی کارشناسی طراحی صنعتی از دانشگاه هنر  و کارشناسی، کارشناسی ارشد، و دکتری در رشته‌ی تاریخ هنر از «دانشگاه ساپینزای رُم» است. پژوهش دوره‌ی دکتری او به «تاریخ نگاری هنرِ شصت سالِ گذشته‌ی ایران با تمرکز بر کوشش‌های رویین پاکباز» اختصاص دارد. او برای نشریات مختلفی در ایران و خارج از ایران درباره‌ی هنرهای دیداری می‌نویسد. هم‌چنین، کیوریتری مستقل است که به طور ویژه، به موضوع‌های میان‌فرهنگی توجه می‌کند و در این زمینه کارگاه‌های آموزشی نیز در شهر رم برگزار کرده است.

AMZ HTJ

تاریخ هنر و امر جنسی

هنر و براندازی هویت جنسی

درآمدی بر پیوندهای هنر با نظریه‌ی کوییر، پسافمینیسم، و مردپژوهشی، از چشم‌انداز فرهنگ امریکا در پایان سده‌ی بیستم

علی رضا صحاف زاده

ترم بهار: یک‌شنبه‌ها ساعت ۶ تا ۸ شب به وقت ایران

شروع ترم: یک‌شنبه ۲۶ فروردین، ۱۴ آوریل

در دهه‌های اخیر، شمار زیادی از هنرمندها و نظریه‌‌پردازها، ایده‌ی هویت جنسی را از راه بازنگری رادیکال در درک ما از رفتار و میل جنسی زیر و رو کرده‌اند. نظریه‌ی کوییر در دهه‌ی هشتاد شکلی روشن به خود گرفت و هنرمندها شیوه‌هایی تازه‌ را برای بیان میل «نامتعارف» و کنش سیاسی پیش‌نهاد کردند. جنبش فمینیسم در این زمان استوار شد اما چالش‌های تازه‌ای را از سوی جریان‌های راست در برابر خود ‌دید. و سرانجام، پرسش هویت و سیاست‌ بازنمایی در کار هنرمندهای مرد در این بازه‌ی زمانی طرح‌شد. در درس‌گفتاری از کارنما در ترم بهار به مرور رویدادهای تاریخی و اجتماعی این دوران و واکاوی شماری از مهم‌ترین نمونه‌های پیوند بین هنر و امر جنسی در کار هنرمندهایی چون سیندی شرمن، رابرت میپلثُرپ، و گلِن لایگان در بده‌بستانِ فکری با نظریه‌پردازهایی چون جودیث باتلر و ایو سِجویک می‌پردازیم. این کلاس در پی درکِ نقطه‌های هم‌پوشانی هنر پسامدرن با مفهوم‌هایی چون اجراگری، فرجنس، هویت میان‌بخشی، و غیره است. به‌منظور دقتِ تحلیلی بیش‌تر، تاریخ هنر، عکس، و فیلم آوان‌گاردِ امریکا به‌مثابه‌ی موردِ پژوهشی اصلی انتخاب ‌شده‌است. این مجموعه درس‌گفتارِ آن‌لاین، در ۹ جلسه و در روزهای یک‌شنبه ساعت ۶ عصر به‌وقت ایران برگزار می‌شود.

AMZ-VID

تاریخ فیلم، ویدیو، انیمیشن

تاریخ هنر ویدیو و تکنولُژی تصویر

هنر ویدیو در عصر دیجیتال

حسین ایالتی

ترم بهار: دوشنبه‌ها ساعت ۶ تا ۸ شب به وقت ایران

شروع ترم: ۲۷ فروردین، ۱۵ آوریل

بخش مهمی از هنر امروز بر پایه‌ی دگرگونی‌‌ای اساسی‌ استوار است که از دهه‌ی نود میلادی رخ‌داد. گسترش تکنولُژی دیجیتال و اینترنت سرنوشت فرهنگ تصویری معاصر را تغییر داد. این انقلاب رسانه‌ای موج تازه‌ای را در هنر ویدیو پدید آورد که زیباشناسی آن در کار بسیاری از هنرمندهای شناخته‌شده‌ی امروز دیده می‌شود. در این مجموعه درس‌گفتار در ترم بهار برخی از جریان‌های اصلی مرتبط با هنر دیجیتال را در ارتباط با رسانه‌های زمان‌محور و ویدیو بررسی می‌کنیم؛ از نت‌آرت و ویدیوگیم، تا سیاست‌های نظارت و تکنولُژی‌های آن، و برخورد هنرمندهای معاصر با دوربین‌های مُبایل، زیباشناسی یوتوبی، و اِی‌آی. این کلاس با تمرکز بر تاریخ، نظریه‌ها، و کارهای هنری، به ویدیو به مثابه‌ی یکی از مهم‌ترین و فراگیرترین ابزارها و فرم‌های بیان هنری امروز می‌پردازد. این مجموعه درس‌گفتارِ آن‌لاین در ۹ جلسه و در روزهای دوشنبه ساعت ۶ عصر برگزار می‌شود.
 

AMZ-KNN

تاریخ نقد و تاریخ‌نگاری هنر

کارگاه آزاد نگارش، ویرایش، و نشر (کانون)

دبیرهای کارنما و پژوهش‌گرهای مهمان

از فرودین ۱۴۰۱، کارنما مجموعه‌ای از کارگاه‌های پایه را درباره‌ی جنبه‌های مختلفِ نوشتن درباره‌ی هنر (نقد، مقاله‌ی تخصصی، متن نمایشگاه، و مانند آن‌ها) به‌صورت آزاد برگزارمی‌کند تا بتواند گام کوچکی را در راه برطرف‌کردنِ دشواری‌های موجود در این زمینه‌ها بردارد. دبیرهای کارنما و استادهای مهمان در هر یک از این کارگاه‌ها می‌کوشند یکی از چالش‌های اصلی پیشِ روی یک نویسنده‌ی هنری را زیر ذره‌بین بگذارند و پیش‌نهادهایی عملی برای حل آن‌ها ارایه‌کنند. این کارگاه‌ها به‌صورت ماهانه برگزار می‌شوند و شرکت در آن‌ها برای همه آزاد است. امکان ثبت‌نام رایگان برای آن دسته از مخاطب‌هایی که مایلند در جریان هر کارگاه پرسش‌های خود را طرح کنند و یا پیش از برگزاری کارگاه ایمیلی برای یادآوری دریافت کنند، فراهم است.

AMZ-Terms

شرایط شرکت در کلاس‌ها

هم‌چون هر محیطِ آموزشی دیگری، کلاس‌های کارنما نیز رویه‌ها و پرُتکل‌هایی دارند که باید رعایت شوند. با توجه به این‌که فضای مجازی و بسترهای آن‌لاین تجربه‌ی به‌نسبت تازه‌ای را در فضای آموزشی ایجاد می‌کند، خواهش ما این است که پیش از ثبت‌نام به نکته‌های زیر دقت کنید و در نظر داشته باشید که ثبت‌نام شما به‌مثابه‌ی پذیرش این شرایط است:

  • در هنگام ورود، با دوربین روشن وارد محیط کلاس شوید. دوربین را هنگامی ببندید که آموزگار سخن‌رانی خود را آغازمی‌کند. در صورت روشن نبودن دوربین، برگزارکننده‌های کلاس امکان قطع ارتباط شما با کلاس را دارند و در صورت تکرار ممکن است ثبت‌نام شما لغو شود.

  • برای پایین ‌نگه‌داشتنِ سروصدای پس‌زمینه، میکروفُنِ شما تنها زمانی باید باز باشد که اجازه‌ی صحبت دارید یا آموزگار اعلام بحث آزاد کرده است. درنهایت، تصمیم در همه‌ی این موردها با آموزگار است. 

  •  توجه کنید که در محیطی آرام، متمرکز، و مناسب باشید تا آرامش کلاس رعایت شود. در غیر این‌صورت و برای حفظ مسیر کلاس سخن‌ران می‌تواند ویدیو و صدای شما را تا بازگشت به شرایط طرح شده قطع کند.

  • کلاسِ درس، برنامه‌‌ی رادیویی یا ویدیوی آموزشی نیست. از این ‌رو، کارنما محتوای کلاس‌هایش را برای عرضه‌ی آن‌لاین یا پخش دوباره ضبط نمی‌کند. خواهش می‌کنیم از ضبط کلاس‌ها به هر شکل پرهیز کنید. محتوای آموزشی موردِ نیاز دانش‌جوها از راه وب‌سایت صفحه‌ی کلاس در اختیار شما قرارمی‌گیرد.

  • هر آموزگار برای درس‌گفتار خود برنامه‌ای دارد که در شرح درسِ کلاس به آن پرداخته شده است. ثبت‌نام در درس‌گفتارها به معنای خواندن و پذیرفتن نکته‌های ذکر شده در شرح درسِ کلاس مورد نظر است.

  • مهم‌ترین راه ارتباطی تیم آموزش کارنما با شما آدرس ایمیلی است که با آن ثبت‌نام می‌کنید، لطفا این ایمیل را به‌طور منظم چک کنید. همین‌طور، در صفحه‌ی ویژه‌ی دانش‌جوها، پیام‌های مهم مربوط با کلاس‌ها به‌روزرسانی می‌شود.

  • ​وقتی کلاس به پایان می‌رسد، روی نشانِ قطع تماس فشاردهید و از فضای کلاس خارج شوید.

  • بدیهی‌ست که کلاس‌های آنلاین به اینترنت باکیفیت نیاز دارند. لطفا از کیفیت اینترنت خود مطمئن شوید.

  • از لپ‌تاپ یا کامپیوتر برای شرکت در کلاس استفاده کنید، مُبایل ابزار خوبی برای دیدن تصویر و تمرکز بر کلاس نیست.

AMZ-TMS

اگر پرسشی دارید، با ما تماس بگیرید:

ایمیل

tamaas@kaarnamaa.com

© 2012 - 2024 by Kaarnamaa + Accent Wall

هرگونه استفاده از محتوای منتشر شده در کارنما،

تنها با اجازه‌ی نوشتاری ناشر ممکن است.

bottom of page